Tlf: 410 880 209
 • info@dinecigg.se
Ska din beställning skickas idag? Beställ inom 23t 55m og 55s

RDA, RTA och RDTA

Om du är på jakt efter en tank (även kallad Mizereller clearomizer) som fungerar med hemmabyggda coils har vi sammanställt de bästa i denna kategori. Naturligtvis har vi också både verktyg och byggmaterial - det kommer du nämligen att få användning av. Observera att Sub-ohm arbetar på hög strömstyrka och effekt och att man ska veta vad man gör när man använder det. Därför rekommenderar därför att du bekantar dig ordentligt med tekniken och eventuellt hittar en bra guide innan du börjar experimentera. Under produktbilderna hittar du en video som visar hur man sätter ihop en RBA-tank.

➡️ Läs vår stora guide till RBA-tankar.

Läs mer
Snabb leverans - 1-2 vardagar
Fri frakt v. köp över 499kr.
Filtrering Stäng
 • Märken
 • Pris
 • Lämplig för
 • Färg
 • Andra Egenskaper
 • 1 artiklar

  per sida

  Sort By: Sortering
  WISMEC INSIDE REMIX RDA ATOMIZER

  WISMEC INSIDE REMIX RDA ATOMIZER

  225 kr.
  225
  Fler varianter

  Översikt

  REN DIY-NJUTNING


  IndeRemix-tank är den nyaste i serien av RDI-tanks som Wismec har gjort i samarbete med Jay Bo. Tanken har en avtagbar struktur, öppet veksystemet och 0,5 ohm-clapton-coils som garanterar dig stora moln och god smak. Dessutom har den ingen gängad kontakt, vilket gör det enklare att montera tanken, samt en bred top cap som kan användas som munstycke.  OBS! 
  RDA-tankar bör endast monteras och användas av mycket erfarna vejpare med expertis inom detta eftersom de olika delarna inte kan monteras ordentligt utan en ordentlig kunskap om elektronik.


   


  PAKETET INNEHÅLLER  • IndeRemix RDA

  • 2 x 0,5 clapton-coil 0,5 ohm

  • 3 x tätningsringar

  • 4 x skruvar

  • Bomull

  • Hexnyckel

  • Bruksanvisning


   

  Slut i lager

  Utbudet av tankar som fungerar med hemlindade coils är inte så stort då RBA- (rebuildable) teknologin är relativt ny på marknaden. Om du inte hittar rätt tank här erbjuder flera av de större producenterna också färdiga set med både batteri och RBA-tankar. 

  Guide till RDA, RTA och RDTA 

  RBA är atomizer-system till DIY. Förkortningen står för ReBuildable Atomizers. Inom den övergripande kategorin finns en mängd olika typer av RBA, nämligen RDA, RTA och RDTA. Vi förklarar skillnaderna nedan.

  Rebuildable

  RDA - Rebuildable Dripping Atomizer 

  En RDA brukar kallas ”dripper” på svenska. En dripper är en form av enkel tank som inte kan innehålla så mycket e-vätska. Därför ska coil och vätska droppas med vätska manuellt med jämna mellanrum, detta så att veken inte torkar och det finns vätska att absorbera. Du fyller därför inte e-vätska i en tank som du tömmer utan droppar efterhand som du vejpar.

  Med en dripper kan du droppa cirka 10 droppar e-vätska i coilen beroende på modell, och du bör se till att veken sitter direkt ner i vätskan för bästa resultat. Du kan absorbera vätska 6-10 gånger mellan varje "påfyllning".

  För bygg-själv-gänget är detta det enkla alternativet, eftersom en dripper är enklare att sätta ihop än en tank. Det kan verka besvärligt men till gengäld får du en riktigt bra, stark smak.

  RDA är oftast mindre / kortare jämfört med andra atomizers. Det innebär också att det inte tar så lång tid innan ångan bildas till den är klar att vejpas. Det är delvis det som ger en mycket djup och distinkt smak som får garvade vejpare att välja detta något mer omständiga sätt att vejpa på.

  Förutom att smaken kommer många RDA:s också med justerbart airflow vilket gör det möjligt att justera mängden luft som i sin tur bl.a styr mängden ånga. För att vejpa med RDA krävs övning och erfarenhet men man får en extraordinär smakupplevelse.

  Fördelar med RDA:

  • Extraordinär smak
  • Bra ångproduktion
  • Justerbart airflow

  Nackdelar med RDA:

  • Lämpar sig mest för erfarna vejpare
  • Ska fyllas på ofta

  RDA

  RTA - Rebuildable Tank Atomizer 

  Till skillnad från RDA har RTA en tank för e-vätska, vilket namnet också antyder Du slipper alltså droppa coil och veke konstant men kan fylla på några milliliter vätska åt gången. Även om det till en början verkar enklare är konstruktionen betydligt mer komplicerad eftersom man själv måste bygga coil och lägga i bomull. Och just att lägga i vadd är något av en vetenskap i sig. Det är en balansgång att undvika dry hits och otäthet.

  När tanken först är byggd och fungerar är det dock mycket lättare att vejpa med en RTA än med en RDA som ständigt måste tillföras vätska. RTA är särskilt lämplig för dig som vejpar en längre tid och vill kunna göra det utan att bli avbruten av att behöva fylla på vätska.

  Notera att med RTA finns större risk för läckage. Tänk därför på att förvara och transportera din e-cigarett vertikalt - det är därför inte en bra idé att ha den i fickan eller väskan. Du kan förstås också välja att tömma tanken när du ska transportera din e-cigarett, så är du säker på att inte läcka vätska på vägen.

  Fördelar med RTA:

  • Lätt att fylla på vätska
  • God smak
  • Bra ångproduktion

  Nackdelar med RTA:

  • Risk för läckage
  • Rymmer mer 

  RTA

  RDTA - Rebuildable Dripping Tank Atomizer

  Som namnet antyder är RDTA en typ av atomizer som är en blandning av RDA och RTA. Det kan verka lite förvirrande eftersom vi just förklarat att RDA och RTA är två helt olika typer av RBA men denna förening passar dig som gillar mångsidighet.

  Med RDTA får du nämligen både möjlighet att njuta av en stark smak à la RDA där du droppar vätskan direkt in i coilen vid vejpning Samtidigt som det finns en tank där man kan fylla på vätska om du ibland vill slippa fylla på ny vätska hela tiden. Bra till exempel, om du är på språng eller när du ska ut och vejpa i ”rökpausen”.

  Fördelar med RDTA:

  • Kombinerar den goda smaken och fylliga ånga från RDA med RTA:s smidighet

  Nackdelar med RDTA:

  • Risk för läckage 

  Så tillverkar du egna coils

  Det enklaste sättet att få en uppfattning om processen är att se en videoguide, eller kika på en erfaren självbyggare över axeln. Principen är dock relativt enkel. Kanthaltråden lindas lättast till en coil med hjälp av ett lindningsverktyg, till exempel RBA / RDA Universal Toolkit, som du hittar i sortimentet ovan. Det ohm-värde som uppnås beror på trådens resistans och längd vilket naturligtvis beror på antalet varv och coilens diameter. Den kanthaltråd vi erbjuder i denna kategori finns i rullar med 10 meter, och du kan välja mellan tre olika tjocklekar. Så du kan linda många coils med en rulle!

  Efter lindningen slips den färdiga coilen av med en avbitartång och justeras så den har två ”ben” som sedan kan monteras i RBA-basens skruvfästen. Det är en bra idé att ha en ohm-mätare för att kontrollera coilens ohm-värde, men det är också möjligt att beräkna ett ungefärligt värde baserat på trådspecifikationer och -längd.

  RBA Toolkit

  Många möjligheter för veken

  När coilen av kanthaltråd är färdig ska veken monteras. Det finns många sätt att göra detta på och många material har testats för ändamålet. Vi rekommenderar helt klart att använda vekmaterial av absolut högsta kvalitet, till exempel japansk ekologisk bomullsvadd som vi också har i sortimenten. Det är dumt att snåla här, för veken kostar nästan ingenting, men är mycket viktig för den ånga som genereras och smaken. Veken kan göras kompakt eller lös, och du kan experimentera med olika mängder vekmaterial. Experimentera och hitta din egen stil.

  Kom också ihåg att låta veken absorbera rejält med e-vätska innan du testar din nya coil. Vänta i 5-10 minuter så att du inte riskerar att den brinner torrt. Det skadar både veken och coilen och ger också en obehaglig, bränd smak.

  Varning - återigen

  Det finns både pengar att spara och inte minst möjlighet att optimera din utrustning till perfektion när du själv lindar coils. Men det bör understrykas ännu en gång att det inte är ofarligt. Coilen blir glödhet när strömmen är på och om den inte utformats på rätt sätt, finns det en risk för överbelastning av batteriet. Detta gäller särskilt om du använder dig av en mekanisk mod. För de mindre erfarna rekommenderar vi batterier med inbyggd elektronik som skyddar batteriet och förhindrar olyckor om det är fel på coilen. Du kan läsa mycket mer om detta i vår sub-ohm guide.
  Hitta sub-ohm-guiden här.

   

  Certifierad E-handel

  På Dinecigg.se kan du handla säkert, eftersom vi har certifierad e-handel.

  certifierad ehandel

  Vänligen vänta...

  Produktet er lagt i din kurv

  eller

  Laddar, vänligen vänta ... Laddar, vänligen vänta ...

  certifierad ehandel