Ta steget vidare och prova sub-ohm

Med den rasande utveckling vi har sett inom e-cigaretter de senaste åren har sub-ohm-vejpning verkligen vunnit en plats i användarnas hjärtan. Från en början var sub-ohm bara tillgängligt för de som själv byggde sina coils, men efterhand har de välkända producenterna presenterat en rad fantastiska produkter för en bredare publik.

Sub-ohm syftar på motståndet i coilen och innebär att detta är under 1,0 ohm. Genom att använda en tank och ett batteri eller en mod som stöttar sub-ohm-vejpning kan man uppnå en ännu bättre vejpupplevelse.

Om du använder en clearomizer med en coil under 1,0 ohm behöver du komma ihåg att ha ett batteri/mods om stöttar detta, annars kommer det inte att fungera. Som tur är kan man idag få tag på en massa utrustning av hög kvalitet som fungerarfantastiskt. Sub-ohm kräver en hög effekt (watt) vilket innebär att det batteri du behöver oftast är en mod/boxmod. Dessa kan typiskt köra på 20-30 Watt, vilket är den effekt som sub-ohm-coils fungerar bäst på. Resultatet är en fylligare ånga med godare smak och bättre nikotinutsöndring. Detta innebär också att de som tar steget vidare och provar sub-ohm ofta kan trappa ner på nikotinstyrkan i sin e-juice.

 

E-juicer i förhållande till Sub-ohm

E-juice består för det allra mesta av två komponenter: propylenglykol (PG) och vegetabiliskt glycerin (VG) s amt olika smakämnen och nikotin. I vår Vapeson-vätska är blandningsförhållandet 80% PG och 20% VG. Om du går över till Sub-ohm kan du uppleva att coilen/brännaren går lite hårdare åt e-juicen än vad du är van vid. En vätska du är van vid kan plötsligt få en lite annorlunda smak. Om du vill uppnå den bästa smakupplevelsen rekommenderar vi att du använder en vätska med ett högre innehåll av VG. Här är det bästa valet helt klart de ekologiska House of Liquid e-juicerna. Blandingsförhållandet i dessa är 50% PG och 50% VG vilket passar perfekt i en sub-ohm tank.

Vilka batterier/mods?

Om du vill köra sub-ohm finns det flera olika möjligheter:

Vanliga sub-ohm batterier

Vi har ett urval av batterier som fungerar riktigt bra tillsammans med en sub-ohm-tank. De är lite större än vanliga eGo-batterier och har därför större batterikapacitet och kraftigare output. Du kan hitta våra sub-ohm-batterier här.

Variabelt Mod

Med denna typ av mod kan du själv justera output och därmed hur mycket ånga du får ut av din e-cigg. Av de mods som är sub-ohm-kompatibla är de nya Istick 30W och Istick 50W två riktigt bra val. Med förhållandevis 2200 och 4400 mAh får du batterier som verkligen håller länge efter varje laddning. Båda är utformade så att sub-ohm-tankarna sitter bra på dem. Dessa är helt klart våra topprekommendationertill dig som vill ha välfungerande och hållbar utrustning.

Du kan också välja antingen en BEC PRO 50W BLUETOOTH eller en XPRO BT BOXMOD 50W. Dessa två har båda bluetooth-funktion som gör att du kan ställa indem via din smartphone och övervaka olika data – t.ex. hur mycket och hur ofta du vejpar, om ditt batteri håller på att få slut på ström och en massa annat. Båda kan också ställas in till att fungera som s.k. mekaniska mods. Du kan se en översikt över de olika sub-ohm-modsen här.

Mekanisk Mod

Som tidigare nämnt finns det också mekaniska mods. Här rör det sig om en slags hylsa som fungerar som en länk mellan batteri och tank. Detta är bekvämt och enkelt för nybörjaren eftersom det ofta inte finns några inställningsmöjligheter, utanbara en knapp som aktiverar batteriet. Det låter smidigt och enkelt men när det gäller sub-ohm ska man vara försiktig. Ett mekaniskt mod har, till motsats från ett variabelt mod, inget som skyddar mot t.ex. kortslutning i clearomizern. Batteriet kommer bara att fortsätta leverera ström och du riskerar att det bränner, särskilt om du vejpar på sub-ohm. Det låga motståndet i coilen gör att man kan få batteriet att leverera ett större output än vad det är designat för. Detta är särskilt riskabelt om duexperimenterar med att bygga dina egna coils. Ofta är självbyggarna ute efter ett så lågt motstånd som möjligt, vilket gör det ännu farligare. Om du inte har 100% koll på vad du gör, så håll dig till variable mods.

Om du vill slippa att själv ställa in ditt mod och bara vill ha rejält med ånga så är Ego One-kittet från Joytech något för dig. Du får ändå en e-cigarett som kan körasub-ohm. Med en batterikapacitet på 1100 resp. 2200 mAh, och 2 medföljande coilspå 0,5 och 1,0 ohm får du en riktigt kraftfull vejpupplevelse i fickformat. Ett otroligt snyggt och välfungerande set som dessutom är prisvärt. Batteriet fungerar som ett mekaniskt mod, men så länge som du håller dig till coils på 0,5 ohm eller mer kör det perfekt.

Hvilken tank/tanke?

För att uppnå den bästa vejpupplevelsen behöver man ett väl sammansatt set. Om du ska köra på sub-ohm MÅSTE du ha ett mod som klarar det. Det låga motståndeti coilen gör att du behöver en mycket hög effekt. Ett batteri på 10-15 Watt lämpar sig INTE för sub-ohm. Du kan hitta en översikt över de sub-ohm-tankar vi har hos dinecigg.se här. Sub-Ohm-tank

 

En bra utgångspunkt är våra sub ohm-kit, som består av en Istick 30Woch en Aspire Atlantis-tank som kör på en 0,5-ohms coil. Här får du en kombination av en mod med lång batteritid på 2200 mAh och en av de bästa subtankarna på marknaden. Eleaf, som tillverkar Isticks har varit smarta och monterat en ”krage” där tanken monteras så en tank som Atlantis passar perfekt. Atlantis-tanken är den mest populära tanken genom tiderna.

 

Inom subtankar får man inte glömma att nämna de produkter som Kangertech levererar. I deras subtank-serie finns det verkligen något för varje smak. Alla subtanks från Kangertech levereras med två coils på 0,5 respektive 1,2 ohm. Detta ger dig möjlighet att fritt välja precis vad som passar till dina behov. Steget från vanliga e-cigaretter till sub-ohm kan kännas stort, men med 1,2-ohms-brännaren ger Kangertech dig möjlighet till en mjuk övergång. Som nämnt ovan kan sub-ohm gå hårt åt de vanliga e-juicerna och här kommer denna brännare till sin rätt. Den harlåg batteriförbrukning och ger en härlig ånga. Om du hoppar på den lite nördiga vågen så följer det ett rebuildable-set med till dessa subtanks (ej till subtank nano). Här kan du med medföljande japansk bomullsvadd och kanthaltråd prova att själv linda dina coils efter eget tycke och smak. Vill du satsa fullt ut på sub-ohm-tankar är den nya subtank plus något för dig. Den kan rymma hela 7 ml e-juice och är med de senaste förbättringarna den bästa subtanken från Kangertech.

 

Rebuildable

Nu blir det verkligen nördigt. Som tidigare nämnt kan du få tankar som både stöttar användning av standard-coils och rebuildable. Om du själv vill ha kontroll över din clearomizer kan detta vara något för dig. Det finns två olika slags rebuildables: Dem med medföljande tank och så kallade drippers.

Om du vill ha en med tank är en Kayfun lite v2 eller en Tayfun GS bra val. Som sagt lindar man helst själv sina coils. Detta gör man med vår japanska, ekologiska vadd och kanthaltråd. På så vis kan du själv utforma dina coils precis som du vill att de ska se ut med precis den mängd vadd du önskar. Det är svårt i början men med bara lite teknisk färdighet greppar du snart tekniken.

 

Är du sugen på att testa en dripper kan vi rekommendera Magma Paradigm dripper. Den fungerar genom att du själv lindar spolen till coilen, fodrar den med vadd efter behov och monterar coilen i huvudet. Sedan droppar man e-juice på vadden tills den är genomblöt, och man redo att börja vejpa. En dripper är något av det som kan ge dig största mängd ånga om du har ett bra, kraftigt mod att montera huvudet på. Precis som med de andra rebuildables ger Magma Paradigm dig möjlighet att lägga dig på precis det ohm-motstånd du önskar Kanthaltråd och ekologisk vadd hittar du under tillbehör.

 

 

Om du har frågor är du alltid välkommen att ta kontakt med oss, antingen via vår kundsevice på info@dinecigg.se eller via vår kundservicetelefon på +46 410 880 209 måndag – torsdag 10 – 17, fredag 10-16.

 

There are no products matching the selection.