E-vätska går under flera olika namn, men de mest använda är e-vätska, rökvätska eller e-juice. Alla e-vätskor finns i ett stort antal smaker och nikotinstyrkor. Smaken är olika och har stor betydelse för vejpupplevelsen. Smakerna är primärt uppdelade i 3 olika kategorier: Tobak, Mentol och Frukt. Som nybörjare är det bara att prova sig igenom sortimentet och se vad man föredrar. Ofta tar det ett tag att hitta sin favoritsmak och många gillar att ha flera smaker att växla mellan. Nikotinstyrkan är också en viktig del av vejpupplevelsen. Det handlar om att hitta en bra nivå där nikotinet varken är för svagt eller för starkt. Om man är helt ny som vejpare kan det vara svårt att veta vilken nikotinstyrka man ska börja med. Det beror också mycket på vilken e-cigarett-utrustning man använder. Detta kommer vi närmare in på nu.

Vad betyder nikotinstyrkan?

Det är möjligt att köpa e-juice både med och utan nikotin. Nikotinstyrkan i en e-vätska anges i milligram per milliliter. Det är många som vill förstå de olika nikotinstyrkorna mer konkret. Nedan hittar du ett schema som på ett förenklat sätt delar in de olika nikotinstyrkorna i kategorier jämfört med vanliga cigaretter. Det är lättbegripligt, men något förenklat och tar inte hänsyn till vilken utrustning som används.


E-juice med nikotin indelat i styrkor 

Du kan se samtliga smaker och nikotinstyrkor här

 Nikotininnehåll

 Motsvarar

 0 mg/ml

 Helt utan nikotin

 6 mg/ml

 En extra mild cigarett

 11/12 mg/ml

 En light-cigarett

 16/18 mg/ml

 En vanlig cigarett


Så hittar du snabbt och enkelt din nikotinstyrka

Det snabbaste och lättaste sättet att komma igång med e-cigaretter är att välja nikotinstyrka utifrån schemat ovan och eventuellt justera nikotinstyrkan efter hand. Välj vad du brukar röka – är det t.ex. light-cigaretter är 12 mg bra att börja med. Om du tvekar, eller om du ligger mellan två nivåer så börja med den starkaste. Det viktigaste är att sluta med cigaretterna och här har det stor betydelse att du får tillräckligt med nikotin. Börja därför hellre lite för starkt än för milt, då det annars kan visa sig mycket besvärligt att låta bli att röka. Med rätt nikotinstyrka är det lättare att glömma cigaretterna och välja vejpning istället. Vill du sluta helt med nikotin är det många som med lite tid och viljestyrka lyckas med att komma ner på 0mg/ml och bli helt fria från nikotin.

Hur mycket nikotin ger e-cigaretter jämfört med vanliga cigaretter?

Levererar e-cigaretter samma mängd nikotin till blodomloppet som en traditionell cigarett? Det enkla svaret är: Nej! En forskningsgrupp vid namn Group genomförde en undersökning av nikotinupptag från e-cigaretter. De kom fram till att nikotinupptaget från e-cigaretter var betydligt lägre i förhållande till tobakscigaretter. Det överraskande var att 5-minuters e-cigarettrökning ledde till ⅓ till ¼ av de nikotinnivåer som uppnås vid rökning av en tobakscigarett. Även efter en timmes användning lyckades vejparna inte uppnå de nikotinnivåer som man får av att röka 5 minuter på en riktig cigarrett. Undersökningen visade också att den nya generationens e-cigaretter var mer effektiva när det gäller att leverera nikotin. Nivåerna låg 35-72% högre än vad som observerades för första generationens e-cigaretter. Dessa resultat är närmast identiska med de man kom fram till vid en studie genomförd av Scientific Reports. Denna konkluderade: I förhållande till att röka en tobakscigarett levererade en e-cigarett ⅓ till ¼ av nikotinmängden. De nyare e-cigaretterna var mer effektiva i nikotinlevereringen men levererade fortfarande mycket långsammare jämfört med tobakscigaretter. Baserat på dessa studier framgår det att vejpning med e-vätska ger väsentligt lägrenikotinnivåer än traditionella cigaretter. Det är intressant att båda försöken visade att det nya generationens e-cigaretter levererar mer nikotin än de första versionerna (som liknar en cigarett). Detta tar oss vidare till nästa fråga.

Ju bättre e-cigarett-utrustning desto mer nikotin får man

Har den utrustning som används, inklusive tank och hardware, betydelse för upptaget av nikotin? Svaret är: Ja! Tobak Control genomförde en studie kring e-cigaretter och nikotin. Vid användning av automatiserad utrustning för att suga på cigaretteroch e-cigaretter kom de fram till att e-cigaretter ger mindre nikotin per bloss än traditionella cigaretter. Dessutom kom de fram till att e-cigaretter levererar blygsamma nikotinkoncentrationer om testgruppen består av oerfarna e-cigarett-användare medan de mer erfarna vejparna lyckades uppnå koncentrationer som var att jämföra med de som genererasav traditionella cigaretter. Därför är sättet som man använder e-cigaretter på viktigt för hur mycket nikotin man exponeras för. Liknande resultat presenterades i The Oxford Journal.

Tidigare rapporter har beskrivit minimal nikotinleverering vid användning av e-cigaretter. I dessa studier ingick cigarettrökare som inte var erfarna e-cigarett-användare. Dessutom använde de små e-cigaretter som liknar en traditionell cigarett till förväxling, och som bekant inte frigör samma mängd nikotin. I en nyare studie använde man sig av erfarna e-cigarettanvändare som använde den utrustning de själva föredrog tillsammans med sin föredragna e-vätska och nikotinkoncentration. Under dessa omständigheter tog användarna upp betydligt mer nikotin i samband med vejpningen. Detta är alltså ett viktigt fokusområde för framtida forskning eftersom resultaten kan påverkas betydligt beroende på den utrustning som används. Studierna visar att en stor skillnad i nikotinets absorbering i kroppen uppnås vid användning av olika utrustning samt att den enskilde användarenserfarenhet har en avgörande betydelse för nikotinupptaget. Det säger också sig själv att det har betydelse om man använder 6 mgnikotin eller 18 mg. Väljer man god vejputrustning bör man också satsa på att trappa ner på nikotinstyrkan.

Vilken utrustning utvinner nikotinet bäst?

Många frågar sig säkert: Vad är då bra utrustning, och hur vet jag om den utrustning jag använder ökar upptaget av nikotin? Som utgångspunkt kan man säga att om man själv lindar sina coils i t.ex. en Geekvape Ammit 26 RTA eller dripper, (även kallat rebuildable) arbetar man med utrustning som verkligen är bra på att utvinna nikotinet effektivt. Med en Eleaf iStick 30W med tillhörande Sub-ohm tank, kommer du också att exponeras för enrelativt stor mängd nikotin, dock en smula mindre än med hemmabyggda coils. Använder man ett eGo/EVOD-batteri med en C1+ tank, kommer den nikotinmängd som upptas att sjunka betydligt och om man använder en lite bättre tank som Aspire CE5, förbättras upptaget igen – även om det inte kan jämföras med vad en sub-tank levererar. förbättras upptaget igen – även om det inte kan jämföras med vad en sub-tank levererar. Generellt kan man säga att om man använder den bästa utrustningen som en Sub-tank räcker 6 mg för de flesta behov, men om man använder eGo C1+ behöver man 18 mg eller mer för att uppnå enliknande mängd nikotin.

JVi hoppas att du har fått användbar information som hjälper dig att välja rätt e-juice. Har du frågor rörande våra produkter eller webshoppen är du alltid välkommen att kontakta kundservice på info@dinecigg.se

Lycka till med vejpningen!

16 artiklar

per sida

Sort By: Sortering
HS MENTHOL SENSATION

HS MENTHOL SENSATION

45 kr.
45

Översikt

HS Menthol Sensation


Riktigt härlig, fräsch och förförisk mentolsmak med en perfekt balanserad mentol, varken för söt eller för bitter. Mentol Sensation är mentol version av vår Premium Quality e-juice-serien, som kännetecknas av kvalitetsjuice som ställer höga krav för hur e-vätskan produceras samt vilka ingredienser som används. Mentolsmaken är uppfriskande och påminner nästan som en karamell i munnen, utan att vara för söt. Flera Vejpare som vanligtvis inte tycker om mentolsmak faller för denna smak som en fräscht alternativ till vanligt tobakssmaker,


 


Värt att kolla in


Sundbygaard Menthol - Fantastisk mentolsmak från Danska Sundbygaard
(Tillgänglig upp till 18 mg)


LIQUA Two Mints - Spearmint och pepparmynta i en härlig kombination.
(Tillgänglig upp till 18 mg)

RY6

RY6

45 kr.
45

Översikt

10 ml færdigblandet e-væske Mærke: True Vapor Smag: Tobakssmag

Slut i lager

PR TOBACCO

PR TOBACCO

35 kr.
35

Översikt


Detta är en e-juiceklassiker från Vapeson som kommit att bli riktigt populär. Du får en original tobakssmak som ger dig känslan av att röka en riktig cigarett. PR Tobacco är tillverkad från naturliga extrakt från riktiga tobaksblad vilket ger en genuin smakupplevelse. Gillar du tobak kan vi verkligen rekommendera denna smak. Alla e-juicer från Vapeson är kvalitetstestade och uppfyller höga krav om säkerhet. Vapeson använder inte artificiella ingredienser som många andra tillverkare av e-juice ofta gör.


 


 

MENTHOL

MENTHOL

35 kr.
35

Översikt

Mentol - E-Juice redo att användas


Den friska mentolsmaken tillfredsställer ditt sug och påminner mycket om mentolcigaretter. E-juice med mentol är ett självklart val för dem som brukar röka mentolcigaretter, men används också av många för att blanda ihop med andra smaker. E-juicen ger ett uppfriskande puff och i en härlig smakupplevelse. Vapeson e-juice är av hög kvalitet med naturlig arom och producerat enligt skandinaviska standarder och principer.


 


Goda Mentol-alternativ


Menthol Dekang - Påminner mycket om Vapesons mentol i smaken men är något tjockare och fylligare.


Menthol Sensation - Något kraftigare mentolsmak och en storfavorit hos våra kunder.


 

TOBACCO

TOBACCO

35 kr.
35

Översikt


Klassisk tobakssmak från Vapeson. Tobacco har en fyllig smak av god, klassisk tobak. Smaken är autentisk och ger en härlig, fyllig ånga. Smaken skapar känslan av att röka en riktig cigarett. Om du önskar en god, solid tobakssmak kommer Tobacco garanterat vara något för dig.


 

ÄPPLE

ÄPPLE

35 kr.
35

Översikt


Vår äpple-e-juice är vår absoluta storsäljare när det gäller e-juice med fruktsmak. Denna smak har varit riktigt populär redan sedan vi började sälja den. E-juicen ger dig en härlig, genuin smak av äpple. Du får en härlig juice av hög kvalitet, framtagen med extrakt från riktiga äpplen. 

VATTENMELON

VATTENMELON

35 kr.
35

Översikt


Uppfriskande smak av vattenmelon Denna e-juice från Vapeson är en av våra bäst säljande fruktsmaker. Vattenmelonen ger en riktigt fräsch fruktsmak som även är söt och härlig. Vi har testat alla våra e-juicer på en smakpanel och fått väldigt positiv respons. Ord som ”uppfriskande”, ”sol” och ”sommar” upprepades flera gånger när våra testpersoner skulle beskriva smaken. Att skapa en vattenmelonsmak utan kemisk smak, har generellt varit ett problem för några av de billigare e-juice märkena. Så är inte fallet med e-juice från Vapeson. Här används endast naturliga extrakt och inte kemiska sammansättningar.


 

JORDGUBB

JORDGUBB

35 kr.
35

Översikt


Om du älskar färska jordgubbar, kommer du älska smaken av denna e-juice. Uppfriskande, söt och somrig med extrakt från riktiga jordgubbar. Gillar man sol, sommar och färska jordgubbar kommer man älska denna e-juice. Vätskan kan användas hela dagen utan att man tröttnar på smaken. Vapesons e-juice med smak av jordgubb smakar nästan precis som riktiga jordgubbar tack vare det naturliga extraktet. Om du har testat alternativa märken av e-juice vet du säkert att vissa smaker med jordgubb kan smaka kemikalier. Detta beror på att många billiga varianter är kemiskt smaksatt och inte naturligt. 

COLA

COLA

35 kr.
35

Översikt

AUTENTISK COLASMAK


O du tycker om cola, kommer du älska denna e-juice. Extrakt från kolanötter ger en autentisk smakupplevelse av riktig cola. Kolasmaken är en härlig, uppfriskande smak som man kan använda i sin e-cigarett hela dagen. Så om du älskar smaken av original cola, kommer du säkert att älska denna stora e-juice från Vapeson.


 


Det finns många olika varianter av e-juice på marknaden. Många blanda kemiska ämnen som du inhalerar. Hos Vapeson får du 100% naturlig e-juice som garanterat är marknadens bästa kvalitet. Vapeson fokuserar på erbjuda naturliga kvalitetsprodukter. När du beställer e-juice från oss får du en härlig e-juice med endast naturliga ingredienser. Med Vapesons e-juice kan du verkligen känna att e-juicen är gjord av naturliga extrakt från kolanötter. Gillar man vaniljkola kan man med fördel blanda i lite vanilj-e-juice i clearomizern tillsammans med colan. När man vejpar denna e-juice får man alltid känslan av att vilja ta ett bloss mer.

Slut i lager

EXTREME (ENERGI)

EXTREME (ENERGI)

35 kr.
35

Översikt


Smaken av energidryck är väldigt efterfrågad. Här finns den originella smaken av energidryck som man bäst känner igen den. Uppfriskande, söt och energigivande. En smak man inte får nog av!


 

Slut i lager

VANILLA

VANILLA

35 kr.
35

Översikt

MJUK VANILJSMAK


Denna smak har en mild och god vaniljsmak som ger en känsla av sommar och vaniljglass. Här upplevs verkligen smaken av riktig vanilj. Vanilj är en spännande och något annorlunda smak, som är riktigt populär bland många.


Fler kunder använder vanilj som ett komplement till våra andra smaker. När vanilj blandas med en annan e-vätska blir resultatet ofta väldigt spännande. Smaka av och få precis den kombination som faller dig bäst i smaken.


Smaken utvinns från naturligt vaniljextrakt och är inte artificiellt framtagen. Detta är en av de stora skillnaderna på Vapesons E-juice jämfört med många konkurrenter. Genom att vejpa Vapesons e-vätskor kan du alltid vara 100% säker på att du får den bästa kvaliteten på marknaden. Din e-juice är alltid gjord av naturliga extrakt under sterila förhållanden vilket säkerställer en god, originell smak.


  


 

Slut i lager

FRUKTMIX

FRUKTMIX

35 kr.
35

Översikt


Föredrar du en god blandning av frukt så är denna e-vätska något för dig. För att producera denna e-juice använts naturliga extrakt, vilket ger en mycket naturlig smak.


 

BLÅBÄR

BLÅBÄR

35 kr.
35

Översikt

BLÅBÄR E-JUICE 10 ML


Denna e-juice är som en explosion av blåbär som utvecklar sig snabbt i munnen. E-vätskan är en av de mest fylliga inom fruktsmakerna och rekommenderas därför framförallt till dig som älskar en god, kraftig smak. 

PERSIKA

PERSIKA

35 kr.
35

Översikt


Härlig och uppfriskande persikosmak. E-juicen är tillverkad av naturlig persikoextrakt, vilket säkerställer en autentisk smak av riktig persika. Persika beskrivs ofta som en god och välsmakande fruktjuice som kan användas hela dagen utan att man blir trött på smaken.

USA MIX

USA MIX

35 kr.
35

Översikt


God, fyllig tobakssmak har i tester jämförs med Marlboro. USA Mix är en av våra mest sålda tobakssmaker. USA Mix kännetecknas av att vara mild och behaglig, vilket gör att du inte tröttnar på den snabbt. Om du gillar tobak ska du testa denna variant. 

Slut i lager

ANISEED (SALMIAK)

ANISEED (SALMIAK)

35 kr.
35

Översikt


Aniseed är det senaste tillskottet från Vapeson, och vi är mycket glada över att äntligen kunna presentera en riktigt läcker salmiak-lakrits. Önskar du smaken av riktig salmiak-lakrits kommer du inte bli besviken. Om du älskar lakrits har du kanske redan provat vanlig lakrits från Vapeson, som är söt och mild. Aniseed skiljer sig markant från denna. Här får du en stark lakritssmak med salmiak/salt som närmar sig smaken av "Piratos". 


Vapeson har länge arbetat och testat denna smak att nå upp till exakt den goda och smakfulla danska lakrits som våra kunder efterfrågar. Vi har säkrat en perfekt sammansättning av lakrits och salmiak. Aniseed ger en superbra vejpupplevelse. Prova den, vi garanterar att du kommer att älska den. Tack vare den fylliga lakritssmaken, är den riktigt läcker att använda för att ge din vanliga favoritsmak en ny pust. Det passar de flesta smakerna om du blandar i lite lakrits.