En sak är att hitta den bästa e-cigaretten, men en stor del av vejpupplevelsen ligger i e-vätskan och därför handlar det i ännu högre grad om att hitta den bästa e-vätskan. Det hjälper vi dig med här!

E-vätska är naturligtvis en smaksak: några föredrar vätska med smak av tobak som för tankarna till gamla dagars cigaretter, medan andra gillar sura eller söta smaker. E-vätska är en hel vetenskap i sig och de riktigt nördiga vejparna lägger massor medtid i sina hemmalaboratorium för att tillverka den perfekta e-vätskan som lever upp till just deras smakpreferenser och önskade ångmängd. De flesta väljer dock den något lättare lösningen och köper färdigblandade e-vätskor, baser eller aromer.

Nedan har vi samlat våra 5 bud på marknadens bästa e-vätskor, Shake N Vape och aromer. Det är vår expert (butiksansvarig i butiken i Köpenhamn), som noga har valt ut storfavoriterna på marknaden. Dessutom ger han förslag på roliga och unika smaker som du bara måste testa – dessa har vi kallat ”hedersomnämnanden”.

➡️ Se topp 5 bästa e-vätskorna

➡️ Se topp 5 bästa Shake N Vape

➡️ Se topp 5 bästa aromer

Topp 5 färdigblandad e-vätska

VAPESON Danish Tobacco
Föredrar du tobakssmaken du känner igen från tobakscigaretterna ska du välja denna e-vätska från Vapeson. Här får du en god och fyllig ånga blandad med autentisk tobakssmak. E-vätskan Danish Tobacco är den e-vätska som ligger närmast en rökupplevelse och det beror på att den tillverkas på extrakt från tobaksblad.

Sundbygaard Vit Lakrits
Lakrits är en smak som lämpar sig mycket väl att vejpa. Vi känner igen smaken från pastiller och tuggummi och den smakar lika gottsom e-vätska. Här får du en frisk smak som förutom lakritssmakenhar undertoner av salmiak, salt och anis.

Liqua Shisha Mix
Äppeltobak förknippas ofta med vattenpipetobak och smaken är lika härlig som e-vätska. Här får du en frisk och god blandning av syrliga gröna och söta röda äpplen med undertoner av anis och Virginia-tobak. Blandningsförhållandet ger en kraftig smak och rejält med ånga.

Sundbygaard Granatäpple
Fruktsmak blir allt mer populärt, men om man ska vejpa loss på frukt en hel dag får den inte vara för söt. Smaken Granatäpple från Sundbygaard är både uppfriskande och har en god, verklighetstrogen smak av granatäpple. Blandningsförhållandet ger en fyllig ånga och en lagom genomträngande smak.

Sundbygaard Twister
Lemonad-glass är alltid lika gott! Förkärleken för den något syrligaisglassen försvinner inte med åldern och smaken passar jättebra i e-vätska. Njut smaken av den snurriga twisterglassen och dröm dig tillbaka till barndomens somrar.

Hedersomnämnande: Vapeson Ginger Secret
Är du sugen på något lite annorlunda och uppfriskande är VapesonGinger Secret värd att prova. Här får du en smak av ingefära, citrus och mint – en riktig vinnarblandning. Ett högt innehåll av VGger dessutom en mycket fyllig ånga. Ginger Secret är nikotinfri och passar därför den som bara vill njuta av en välsmakande, fin ånga.

 

Topp 5 Shake N Vape

Fcukin' Flava Grapple e væske

Fcukin' Flava X Grapple
Kombinationen av söta vindruvor och syrligt äpple ger Grapple – en ny och innovativ smak från Fcukin’ Flava som du bara måste prova. Väskan köps som en blandning av 50 VG och 50 PG och kanfås med och utan booster.

Fcukin' Flava Philipine Mango
Älskar du mango? Då är den här smaken något för dig. Den tillsatta cooling-effekten ger dessutom en frisk fläkt som ser till attvätskan inte blir för söt. Blandningsförhållandet är 50 VG och 50 PG, och vätskan kan köpas med eller utan booster.

Pro Vape Icons Bob Vaperly
En annan variant av mangosmaken är den här från Icons Bob Vaperly som är en härlig kombination av mangons sötma och syran från citroner. Blandningsförhållandet här är 70 VG och 30 PGvilket ger en fin mängd ånga och vätskan kan köpas med eller utan booster.

SÖD Vanilla Boy
Gillar du supersött och dessert-liknande ska du prova den söta ochvälsmakande Vanilla Boy från SÖD. För de flesta är det här inget man vejpar till vardags utan snarare när man ska unna sig något extra. Blandningsförhållandet är 70 VG och 30 PG vilket ger en fin och fyllig ånga och vätskan kan köpas med eller utan booster.

Nasty Juice Hippie Trail
Med Nasty Juice Hippie Tail får du en fantastisk, frisk citrussmak som passar perfekt till vardagsvejpning. Förutom en härlig smak av citron och lime får du en extra dos c-vitamin med på köpet. Blandningsförhållandet är 70 VG och 30 PG för en god och fyllig vejpupplevelse och vätskan kan köpas med eller utan booster.

Hedersomnämnande Shake N Vape: Vape Away Allday
Föredrar du en autentisk tobaksupplevelse ska du prova Vape Away Allday som är tillverkad utifrån en rad klassiska tobaksvarianter. Den sticker dessutom ut ur mängden genom att både vara ekologisk och fri från tillsatser. Blandningsförhållandet är 60 VG och 40 PG och vätskan kan fås både med och utan booster.

 

Topp 5 arom

Coffee Mill aroma


Molinberry Apple Cider Mint
Lika gott som ett fräscht mint-tuggummi och med en härlig smak av söt äppelcider. En riktigt läcker arom som det är svårt att sluta med när man väl har börjat.

 • Innehåller 15 ml arom
 • Blandas i förhållandet 10-15% arom till 85-90% bas

Capella Vanilla Custard V2
Vaniljkräm – visst låter det smaskigt? Vejpa smaken med denna härliga arom från Capella. Perfekt till födelsedagen eller andra festliga tillfällen – eller bara för att dämpa sötsuget.

 • Flaskan innehåller 13 ml arom
 • Blandas i förhållandet 15% arom till 85% bas

Coffee Mill Roasted Caramel Latte
Slå två flugor i en smäll och stilla både nikotin- och kaffesuget med en arom med smaken Caramel Latte. Aromen skakar härligt av kaffe rostat på mörka bönor, lite mjölk och en shot karamell – mums!

 • Flaskan innehåller 10 ml arom
 • Blandas i förhållandet 15% arom till 85% bas

Inawera Two Apples
Härlig, välsmakande arom som på ett naturligt vis blandar smakenav syrliga, gröna och söta röda äpplen. En perfekt, frisk smak till vardagsvejpningen.

 • Flaskan innehåller 10 ml arom
 • Blandas i förhållandet 10-15% arom till 85-90% bas

Perfumer's Apprentice Citrus Punch
Med denna arom får du en frisk och naturlig smakupplevelse som leder tankarna till varma sommardagar med en citruscocktail i skuggan.

 • Flaskan innehåller 15 ml arom
 • Blandas i förhållandet 10-15% arom till 85-90% bas

Molinberry aroma

Hedersomnämnande arom 1: Molinberry Chill Pink Lemonade
Lemonad är ett sommarnöje som de flesta gillar och denna arom är inget undantag. Syrlig citron och hallon med ett stänk av lime – det smakar fantastiskt!

 • Flaskan innehåller 15 ml arom
 • Blandas i förhållandet 10-15% arom till 85-90% bas

Hedersomnämnande arom 2: Molinberry Shock 
Namnet säger allt - den här aromen ger verkligen en ”Chock”. Härfår du massor av smak och syra för pengarna och den är både uppfriskande och välsmakande. Först möts man av söta jordgubbar blandat med fräsch lime och skogsbär men långsamt tar smaken av anis och lakrits över.

 • Flaskan innehåller 10 ml arom
 • Blandas i förhållandet 10% arom till 90% bas

Hedersomnämnande arom 3: Inawera Menthol
Ska det inte vara så komplicerat så välj en mentol-smak. Den här från Inawera kan rekommenderas.

 • Flaskan innehåller 10 ml arom
 • Blandas i förhållandet 10-15% arom till 85-90% bas