Ska på festival

1. Ha ett extra batteri med dig! Det är alltid knepigt att ladda batteriet när du är på festival. Många festivaler erbjuder gratis laddning av mobiltelefoner och hjälper också gärna till med att ladda din e-cigarett. Har du ett extra batteri med kan det ena ligga på laddning medan du vejpar på det andra.
Beställ extra batterier här.

2. Undvik sol! Precis som annan elektronik som telefoner och datorer mår e-cigaretter inte heller bra av för mycket värme. Är det riktigt varmt är det en bra idé att låta din e-cigarett ligga i ett fodral med munstycket uppåt mellan vejpningarna.

3. Undvik regn! En mobiltelefon tål inte regnvatten, och det gör en e-cigarett inte heller. Många e-cigarettmodeller levereras med ett silikon-etui, men det räcker inte. Förvara din e-cigarett i en vattentät ficka.

4. Ta det lugnt! Låt bli att springa eller sparka boll med e-cigaretten i fickan. Om du ramlar kan glaset krossas, batteriet gå sönder och du kan komma till skada.

5. Ha alltid med extra e-juice. Bli dagens hjälte! Det är alltid någon som har glömt ta med e-juice och får panik. Fyll upp din kompis eller lägerkamrats tank och de kommer vara dig evigt tacksamma.

 

 


Om du ska fylla på vätska i din e-cigarett

1. Kontrollera att coilen är ordentligt fastskruvad innan du börjar använda din clearomizer i brug.

2. När du fyller på vätska i din clearomizer för första gången eller när du byter coilen, så låt den stå och dra i 5-10 minuter så coilen hinner bli genomdränkt av vätska. Om du startar batteriet innan coilen är blöt kommer du att uppleva en bränd smak och du riskerar att förstöra coilen.

3. Skruva ut coilen ur basen i clearomizern och rengör utrymmet under från eventuell överflödig vätska med en servett. På så vis slipper du läckage från luftintaget.

4. Skaka den nya e-vätskan före påfyllning!

5. Skruva alltid loss hela clearomizern från batteriet när du fyller på e-vätska. Om du låter basen sitta kvar i batteriet riskerar du att få vätska på batteriet och ner i pluspolen och detta kan i värsta fall leda till att batteriet inte fungerar.

 

Om du ska använda lösa batterier och laddadem

1. Skruva inte i batterierna för hårt i laddaren, detsamma gäller i clearomizern på batteriet.

2. Micro-USB-laddarsticket i t.ex. en iStick eller en EVIC VT är precis som till en telefon något som kan gå sönder om man inte ärvarsam med det. Se till att laddaren alltid sitter fritt i ditt batteri utan att något ligger mot den så att den böjs.

3. Sätt i laddarsticket din mod, pressa inte...gör man det kan det försvagas och i värsta fall sluta fungera.

4. Småladda inte ditt batteri. Låt det ladda ur helt och ladda det sedan fullt. På så vis håller det längre.

5. Skulle oturen vara framme och det kommer vätska på batteriets pluspol, se till att torka bort den meddetsamma.

 

Om du ska ut och flyga

1. Om du ska ut och flyga så se till att clearomizern i din e-cigarettär tom på vätska. Tryckskillnaden på flyget kommer trycka ut vätskan genom e-cigarettens luftintag eller munstycke på samma sätt som när du öppnar en flaska solkräm på hög höjd. Ta ev. med en liten plastpåse och förvara clearomizer och vätskor var för sig.

2. Se till att ALLTID stänga av batteriet under resan. Ofta gör man detta genom att klicka 5 gånger i snabb följd på knappen.

3. Förvara din e-vätska i en försluten påse. Tryckskillnaden går inte att göra något åt, och kan göra att vätska trycks upp ur behållaren.

4. Från d. 6. november 2015 ska du om du flyger till USA eller inrikes i USA ha din e-cigarett i handbagaget. Du får inte lägga den i incheckat bagage.

5. Undersök alltid ditt flygbolags regler för e-cigaretter i bagaget under resa.

 

Om du ska få din coil att hålla längre

1. Se till att coilen alltid är genomblöt och täckt av vätska.

2. Skruva inte upp batteriet högre än vad som rekommenderas förden coil du använder.

3. Ge din el-cigarett en chans. Tar du 3-5-10 bloss i sträck så sliter du mycket på coilen. Ta ett bloss eller två, vänta lite och ta ett bloss till.

4. Förvara din e-cigarett lodrätt med munstycket uppåt. På så vis är coilen alltid genomdränkt av vätska och du undviker att vätska tränger ut genom luftintag och munstycke.

5. STÄNG AV din e-cigarett när du har den i väskan, fickan eller resväskan. På så vis råkar du inte trycka på knappen av misstag och slipper överbelasta coilen.

 

Om du ska uppgradera din utrustning

1. Clearomizer och batteri går hand i hand och ofta räcker det inteatt bara byta ut den ena. Sätt dig väl in i utrustningen och ta reda på vad som passar ihop.

2. En större och kraftigare tank har som tumregel större coils, och dessa håller längre.

3. Satsa på god kvalitet. En bra clearomizer är lite dyrare men gersom regel bättre smak och coils som håller betydligt längre.

4. Tumregel: storlek = prestanda. Du kan dock genom att studera produkterna hitta en modell som är något mindre och ändå levererar en fin effekt.

5. Fråga, läs, sök information! E-cigaretter har blivit ett vitt begrepp, men ingen anledning till panik! Du kan alltid hitta goda råd på nätet och du är alltid välkommen att skriva till oss på chatten så vi kan guida dig.

 

Om du vill ha mer ånga

1. Uppgradera din utrustning: Batteri/tanke var för sig räcker inte, det är en kombination.

2. Använd en e-vätska med mer VG i. På så vis får du en fylligare ånga.

3. Hör dig för...hos oss, på nätet eller en kompis. Det är inte säkert att den största modellen genererar mest ånga.

4. Det hjälper inte att bara skruva upp ditt batteri om din clearomizer inte kan hänga med. Du kommer bara känna en brändsmak snabbare eftersom coilen torkar ut snabbare än den hinner suga upp vätska.

5. Läs vår guide som listar utrustning efter hur mycket ånga den kan generera. Läs den här.