Tlf: 410 880 209
  • info@dinecigg.se
Ska din beställning skickas idag? Beställ inom 23t 55m og 55s

BATTERIER TILL E-CIGARETTER

Batteriet är kraftcentralen i din e-cigarett och därmed avgörande för hur länge du kan vejpa och hur stora ångmoln man kan göra. I denna kategori har vi samlat olika batterivarianter - från de färdiga typer som är redo att skruvas på tanken till de lösa batterier som ska sättas i en mod. Var noga med att batteriet du väljer matchar din mod eller tank. Vi är redo vid telefonerna, så bara ring om du har frågor.

Läs mer om batterier här.

Läs mer
Snabb leverans - 1-2 vardagar
Fri frakt v. köp över 499kr.

There are no products matching the selection. 

När man i vejpar-kretsar talar om batterier kan man mena olika saker, vi reder ut begreppen:

Vad är ett e-cigarettbatteri?

I vardagligt tal är ett batteri en liten rund manick med en knapp i ena änden och det är det också med vejp-terminologi. Men för en vejpare kan ett batteri också innebära en elektronisk manick, som visserligen har ett internt batteri men kanske även en display, kontrollknappar och massor av elektronik för styrning och övervakning av vejp-processen och -upplevelsen. De elektroniska "batterier" finns också utan inbyggda batterier, som därför måste läggas till senare. Ett sådant "batteri" kallas en elektronisk "mod". Om du inte bryr dig om alla moderna kontrollenheter och elektronik, kan du också få en mod helt utan, och det kallas en mekanisk mod - ett fint ord för det som i gamla dagar skulle kallats batterilåda. Lite förenklat kommer vi därför här att skilja mellan lösa batterier, elektroniska batterier, elektroniska mods och mekaniska mods.

De elektroniska batterierna är de mest utbredda. Det finns det ingen tvekan om och det finns många orsaker till detta.

Det råder ingen tvekan om att de elektroniska batterier är det vanligaste, och det finns många orsaker till detta. För det första är de lätta att använda. Beroende på hur sofistikerat batteriet är kan det t.ex. finnas indikatorer som visar hur mycket batterikraft som finns kvar, och vilken resistans (ohm) som är tillsluten coilen och hur den presterar. Elektroniska batterier har oftast ett antal säkerhetsfunktioner inbyggda så att du t.ex. inte av misstag råkar tända din e-cigarett i fickan. Det finns också inbyggt skydd mot kortslutning, så det inte finns risk för överhettning av batteriet om det uppstår fel i coilen andra delar av e-cigaretten. Elektroniska batterier kan ha fler spännande funktioner och du kan läsa mer specifikt om dessa under de enskilda batterierna i kategorin

Elektroniska och mekaniska mods

Denna typ av batterier ingår inte i denna kategori eftersom de har sin egen som naturligtvis heter Mods. Speciellt de elektroniska modsen har snabbt vunnit popularitet i vejpar-världen och anledningen är att de i allmänhet är bättre på att leverera den effekt som krävs för Sub-ohm (läs mer om Sub-Ohm här). Mods är oftast något större och det kan naturligtvis vara ett problem om du föredrar diskreta e-cigaretter. Men om du inte bryr dig så mycket om denna detalj finns det nästan bara fördelar med mods och vi rekommenderar definitivt dessa om du rör dig mot Sub-ohm-världen.

Många möjligheter för design och finish

Vi har valt att ha ett stort urval av batterier, så att du har större chans att hitta en design som passar exakt till din smak och dina behov. Notera också att urvalet är mycket större än det verkar eftersom många av modellerna kan varieras med olika färger och mönster. Batteriet utgör ju en ganska stor del av din e cigarett, så designen är viktig. Det är också batteriet du håller i när du vejpar. Så välj gärna en modell med en snygg finish. Det kan t.ex vara batterierna med kolfiberyta från Aspire som förutom att ha ett exklusivt utseende, också är mycket behagliga att hålla i.

Variabel output ger ökad vejp-bekvämlighet

Det optimala batteriet levererar en stabil prestanda från början till slut men tyvärr är detta sällan verkligheten. En normalt batteri har hög prestanda i början när det just blivit laddat. På kort tid minskar prestandan något, och fortsätter att falla tills batteriet är nästan urladdat. Detta innebär att ång- och smakförändringar under perioden och det kan vara irriterande. Lösningen är batterier med variabel output. De är utrustade med en regulator som ger en stabil output oavsett batteriets laddningsstatus. Samtidigt är det möjligt att reglera önskad effekt och på så vis hitta din favoritsmak och ångstyrka. Det finns modeller med antingen Variabel Volt, Variabel Watt eller en kombination av båda. I praktiken betyder typen inte så mycket alla kommer att ge dig önskad effekt tack vare justeringsmöjligheten. Vissa föredrar variabel Watt för här kan du direkt läsa av hur många Watt systemet ger. Har du har istället valt en mod med Variabel Volt måste du räkna själv om du vill veta hur stor effekt den arbetar på. Vi har samlat alla batterier med Variabel output i en särskild underkategori för att ge dig en bättre överblick. De flesta av modellerna är mycket enkla att justera - oftast genom att helt enkelt vrida på en knapp på undersidan av batteriet. Observera dock att mods (som ofta också har variabel utgång) inte listas här - de har sin egen kategori som du hittar här.

Batterikapaciteten kan aldrig vara för stor.

Många nybörjare gör den klassiska misstaget att välja ett batteri som i det långa loppet visar sig vara för litet. I det långa loppet kommer det att vara stressande att behöva ladda hela tiden och därför väljer de mest erfarna vejparna ett batteri med stor kapacitet (mAh). Ju större kapacitet, desto mer vejpning på en laddning. Lyckligtvis är det med batterier som med alla andra varor - du får "mängdrabatt" när du köper mer kapacitet. 50% extra kapacitet kostar till exempel för det mesta långt ifrån 50% mer. Många upplever också en utveckling i vejpar-karriären. De flesta börjar med en mindre, standard-e-cigarett och går med tiden över mot de något större modellerna. Ganska många kapitulerar också med tiden för Sub-Ohm, vilket ställer ännu högre krav på batteriet. I stället för att byta batteriet flera gånger efter hand är det mycket billigare att köpa ett bra batteri från början, även om det kanske har mer kapacitet än du behöver här och nu. För att göra det enkelt för dig har vi delat in batterierna i flera underkategorier efter kapacitet. De klassiska batterierna är indelade i 650 mAh, 900 mAh, 1100 mAh och 1300 mAh. De stora batterierna hittar du t.ex. i kategorin 1600 mAh + batterier. Om du tänker använda Sub-Ohm krävs kraftfulla batterier, både när det gäller kapacitet och prestanda. Vi har därför gjort en särskild kategori av lämpliga batterier för just detta ändamål - nämligen Sub-ohm batterier.

Tänk på att batteriet ska passa till tanken

Det är viktigt att dubbelkolla att batteriet passar tanken du ska använda det tillsammans med. Många tankar passar batterier med eGo-gängor, så för din bekvämlighet har vi samlat eGo-typen i sin egen underkategori. Men annars anges vanligen typen av gängor i produktbeskrivningen för både tankar och batterier. Om du är osäker är vi redo att hjälpa till.

Lite tekniskt batteriets kapacitet och prestanda

När man talar om batterier är det skönt att ha en viss förståelse kring terminologin. Det kan verka lite tekniskt, men häng med så gott du kan så är du mycket bättre rustad att välja rätt batteri. Verkar det alltför tekniskt kan du bara hoppa över det här avsnittet - vi står alltid redo med goda råd om du är osäker.

Kapacitet och prestanda

Ett batteri mäts i huvudsak på två saker: kapacitet och prestanda. Kapaciteten mäts i mAh (milliampere-timmar) och är ett mått på hur mycket ström batteriet kan ge på en laddning. Har batteriet till exempel en kapacitet på 1000 mAh betyder det att batteriet kan leverera 1000 mA i en timme i sträck innan det måste laddas. Alternativt kan det leverera en 500mA i två timmar i sträck. Ju högre kapacitet, desto längre kan du vejpa på en laddning. Prestandan mäts i A (ampere), och kallas också drain-kapacitet. Det är ett direkt mått på hur mycket ström batteriet kan leverera utan att bränna ihop. Den högre drain-kapacitet, desto starkare coil (lägre ohm-tal), kan batteriet drivas med när man vejpar. Det är först och främst kapaciteten (mAh) som är viktigt vid vanlig vejpning. Om du vejpar Sub-ohm börjar drain-kapaciteten (A) också att spela roll, och vid mycket låga ohm-värden är det viktigt med ett batteri med hög drain-kapacitet. Så låga ohm-värden kräver hög kapacitet och hög prestanda. Ett exempel på high drain-batteri är Sony:s VTC4 18650 30A-batteri

De lösa batterierna är för mods

Lösa uppladdningsbara batterier ska i regel användas i en elektronisk eller mekanisk mod, men eftersom det är batterier i ordets rätta bemärkelse hör de naturligtvis till denna kategori. De lösa batterierna är tillgängliga i handeln både med och utan upphöjd pluspol och traditionella hushållsbatterier har normalt en upphöjd pluspol (en liten knopp som sticker ut). De flesta vejpningsprodukter är dock anpassade för batterier utan upphöjd pluspol och vi har därför bestämt oss för att bara erbjuda batterier UTAN upphöjd pluspol och vejpar-utrustning som passar dem. När du handlar hos oss, kan du alltid vara säker på att allt passar ihop! De lösa batterier hittar du i kategorin Lösa batterier.

Bedöm lösa batterier utifrån tekniska specifikationer OCH kvalitet

Du kan oftast läsa specifikationerna direkt på batteriet, både när det gäller kapacitet (mAh) och drain-kapacitet (A). Därför finns det oftast inte så mycket att diskutera. Som med allt annat finns det skillnader i kvalitet på batterier. Även om 2 bilar har en topphastighet på 200 km / t, betyder det inte att bilarna är lika bra. Därför har vi valt ut de bästa batterimärkena och det är bara dem som vi erbjuder i sortimentet. Det rör sig främst om Efest, Samsung och Sony. Fördelen med att använda mods och lösa batterier är att batterierna helt enkelt kan bytas ut om de är gamla eller ska uppgraderas till ett med mer kapacitet och / eller prestanda. Det alternativet har du tyvärr inte med ett färdigbyggt elektroniskt batteri. Du får också en hel del mer kraft och kapacitet för pengarna när du köper lösa batterier i stället för inbyggda batterier.

Certifierad E-handel

På Dinecigg.se kan du handla säkert, eftersom vi har certifierad e-handel.

certifierad ehandel

Vänligen vänta...

Produktet er lagt i din kurv

eller

Laddar, vänligen vänta ... Laddar, vänligen vänta ...

certifierad ehandel